Historische Kalender.

Wat gebeurde er op 16 december in het verleden?


- 187 jaar geleden, op Vrijdag 16 december 1831 werd Pieter Heunik geboren in Kamerik Houtdijken.
- 160 jaar geleden, op Donderdag 16 december 1858 werd Wilhelmina Catharina van Kalken geboren in Utrecht.
- 155 jaar geleden, op Woensdag 16 december 1863 werd Hendrika Verhorst geboren in Leiden.
- 140 jaar geleden, op Maandag 16 december 1878 werd Bastiaan Bek geboren in Haastrecht.
- 136 jaar geleden, op Zaterdag 16 december 1882 werd Jacob van Vulpen geboren in Achttienhoven.
- 130 jaar geleden, op Zondag 16 december 1888 werd Aagje Kerkhoven geboren in Hellevoetsluis.
- 124 jaar geleden, op Zondag 16 december 1894 werd Jacob Versteegt geboren in Willige Langerak.
- 116 jaar geleden, op Dinsdag 16 december 1902 werd Elisabeth Geertruida de Knoop geboren in Den Haag.
- 276 jaar geleden, op Zondag 16 december 1742 werd Arij Janszn Weeda gedoopt in Cillaarshoek.
- 220 jaar geleden, op Zondag 16 december 1798 werd Gerrit Versteeg gedoopt in Waarder.
- 217 jaar geleden, op Woensdag 16 december 1801 werd Ary Vlielander gedoopt in Zuidland.
- 214 jaar geleden, op Zondag 16 december 1804 werd Melis Meijdam gedoopt in Asperen.
- 211 jaar geleden, op Woensdag 16 december 1807 werd Johannes Vlielander gedoopt in Zuidland.
- 169 jaar geleden, op Zondag 16 december 1849 trouwde Leentje Burggraaf in Zegveld met Gerrit van Vulpen.
- 150 jaar geleden, op Woensdag 16 december 1868 trouwde Pietertje den Dikken in Haastrecht met Arie Bek.
- 126 jaar geleden, op Vrijdag 16 december 1892 trouwde Wilhelmina Ooms met (Privacy filter aktief).
- 195 jaar geleden, op Dinsdag 16 december 1823 overleed Piet van der Lee in Ruweel.
- 147 jaar geleden, op Zaterdag 16 december 1871 overleed Adrianus van Vliet in Spijkenisse.
- 91 jaar geleden, op Vrijdag 16 december 1927 overleed Jan Hoogendoorn in Loenersloot.

Deze site heb ik opgezet omdat ik wilde bewijzen dat iedereen met de naam Versteegt familie van elkaar is. Hierin zijn we inmiddels naar onze overtuiging geslaagd. Van alle nu levende personen met de naam Versteegt of Ver Steegt weten we hoe ze aan elkaar gerelateerd zijn.  

Dit wordt allemaal inzichtelijk gemaakt op de onderliggende Genealogie pagina's van deze site waarin een uitgebreid overzicht van de stamboom Versteegt wordt gegeven.  Het overzicht begint met onze stamvader Jan Beerentsz Versteeg die omstreeks 1560 geboren werd.
Omdat de naam Versteeg in 1688 door Hilletje Dircksdr Versteeg als familienaam wordt meegegeven aan de kinderen die ze samen met haar man Jan Eimerden kreeg moeten we nu volstaan met het publiceren van alleen de uitgebreide stamboom.  De formele stamboom, die alleen de mannelijke lijn van afstammelingen zou volgen, zou dan een andere stamvader laten zien, namelijk Eimert, de vader van Jan Eimerden. Om dit verschil in overzichten en de verwarring die dat met zich mee zou kunnen brengen te voorkomen hebben we besloten om in het vervolg uitsluitend de uitgebreide stamboom te publiceren. Dit is een zogenaamde parenteel waarin ook de vrouwelijke lijnen worden gevolgd.

Omdat de omvang van het totale overzicht inmiddels al bijna 1 Mb groot is hebben we het bestand in 2 delen gesplitst. In het 1e deel wordt de stamboom Versteegt gevolgd tot in de 2e graad. Dat wil zeggen iedereen die nog Opa of Oma zei tegen iemand met de naam Versteeg(t) is hier in opgenomen. Alle verdere afstammelingen van Jan Beerentsz Versteeg, die dus niet meer de naam Versteeg(t) dragen, staan voor zover ze bekend zijn bij ons in het 2e deel van het overzicht genoemd.  Het 1e deel is ongeveer 700 Kb, het 2e deel ongeveer 300 Kb. Het laden van het overzicht kan dus enige tijd in beslag nemen. 

Bij het raadplegen van de uitgebreide stamboom ziet U aan de linkerkant een namenindex. Hierin zijn alle afstammelingen van Jan Beerentsz opgenomen. Door op een naam in de index te klikken komt U automatisch in het 1e of 2e deel van het overzicht terecht. Door op de namen in het overzicht te klikken kunt U ook automatisch overgaan naar het andere deel van het overzicht.

De overzichten bevatten geen aanvullende teksten per persoon meer (o.a. de letterlijke teksten van de verschillende aktes). De overzichten die ook deze teksten bevatten zijn op verzoek leverbaar.

Er wordt momenteel nog volop onderzoek gedaan naar aansluitingen vanuit de losse takken naar onze eigen stamboom.

Hiernaast is op de foto een overzicht te zien van de stamboom zoals ik die eind 2001 had uitgeprint. Het overzicht was op dat moment inmiddels 12 meter lang. Inmiddels is er nog veel meer informatie aan onze stamboom toegevoegd en durf ik het er niet meer op te wagen een overzicht in papieren vorm te vervaardigen.

Hoewel we er van overtuigd zijn dat we de gehele familie Versteegt goed in kaart hebben gebracht weten we ook dat er op onderdelen nog informatie ontbreekt. Vooral van de laatste generaties kan nog de nodige informatie ontbreken. Ik zou daarom willen vragen aan iedereen die nog wat extra informatie heeft over personen die in de stamboom voorkomen, of over personen met de naam Versteegt die nog ontbreken me even te e-mailen op Aat@Versteegt.net, zodat we alles verder kunnen completeren.

Een verklaring over het ontstaan van de naam en hoe vaak de naam in 1947 voorkwam is te vinden in de achtergrondinformatie.

Bij mijn onderzoek kwam ik ook een site tegen waar iets over Kamerik wordt verteld. Hierin worden 2 personen met de naam Versteegt vermeld. Dit zijn Frederik Coenraad Versteegt (geboren 5-2-1879) en zijn zoon Gerrit Versteegt (geboren 15-7-1905).

Een aantal van onze voorouders kwamen uit Vlist en Bonrepas. Zie hier een plattegrond van Vlist van rond 1800.  Ook van Lopik, Bergambacht, Harmelen, Langerak en Willige-Langerak zijn plattegronden van die tijd beschikbaar. Alle kaarten zijn in PDF-formaat dus daar hebt U ook weer de Adobe Acrobat Reader voor nodig.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 24-06-07 .